Over Celine

Geboren in 1990 en opgegroeid met pap, mam en twee zussen in het Limburgse dorpje Schimmert. Vanaf mijn 11e begon ik met zanglessen en ben ik nooit meer gestopt met zingen. Na mijn middelbare schooltijd ging ik naar een toneelopleiding in Tilburg en vervolgens door naar de Dutch Academy of Performing Arts, een musicalopleiding in Den Haag. Hier studeerde ik in 2013 af als Vocal Artist.

Veel gezien, veel gedaan en veel geleerd, maar toch de behoefte om terug te komen naar Limburg. 
Ondertussen wist ik dat ik gelukkig werd van muziek met een verhaal… ik wilde niet zingen om te zingen, maar ik wilde een verhaal vertellen met de nummers die ik zong. Zo schreef ik mijn eigen theatervoorstellingen waarbij ik mijn eigen levensverhalen als inspiratie gebruikte en bestaande nummers erbij uitzocht om mijn eigen verhaal te versterken.

Bij ceremonies doe ik eigenlijk hetzelfde. Voor mij staat het verhaal namelijk altijd centraal en wil ik weten waarom bepaalde nummers worden uitgekozen. Op deze manier gaat een lied leven en kan ik als zangeres het lied net iets extra’s of zelfs iets nieuws geven dat past bij de ceremonie.

Wie is Celine verder?

Zoals eerder al gezegd ben ik ondertussen al een tijdje bezig in de muziekwereld en schrik ik soms zelf van hoe snel de tijd gaat. Het idee als 12 jarig meisje om ooit “musical-ster” te worden heb ik gaande weg ergens los gelaten. Natuurlijk zal ik geen ‘nee’ zeggen als er ooit iets tofs op mijn pad zou komen, maar mijn ambities liggen nu wel iets anders. Ik word gelukkig van het afwisselende werk dat ik nu mag doen als Ceremonie Zangeres, Zorg-Zangeres, Presentatrice, mijn eigen theatervoorstellingen en ook ben ik af en toe aan het werk als fotografe wat ik enorm leuk vind om te doen.

Ja, je kunt wel zeggen dat ik van afwisseling hou en niet al te lang op dezelfde plek kan zitten. Het houdt mijn leven spannend en ondanks alle pieken en dalen die ik ondertussen wel vaker dan eens heb meegemaakt, heb ik dat blijkbaar nodig om mezelf telkens weer uit te dagen.

Terug in de tijd..

In de jaren van opleiding en erachter proberen te komen wat ik eigenlijk wil of waar ik echt gelukkig van wordt zijn er wel wat dingen op mijn pad gekomen waar ik veel van mogen leren.

Hieronder een klein inkijkje in mijn reis tot nu toe;

Zangles vanaf mijn 11e
Verschillende musical cursussen in Nederland en Belgie
Stella Maris College, Cabaret
Princess musical Koor, waarmee we optraden in Nederland en Belgie
ROC-Tilburg opleiding Artiest, hoofdvak drama
Studiereis naar Bosnië om hier in gesprek te gaan met jongeren en straattheater te maken
Dutch Academy of Performing Arts, opleiding Zoetermeer/Den Haag
Backing Vocal, bij de Uitmarkt Musical Sing-a-long te Amsterdam
Backing Vocal, tijdens Musicals in Ahoy
Backing Vocal, bij Voetballer van het jaar gala
Eigen theater voorstellingen bij Parkstad Limburg Theaters, Openluchttheater Valkenburg en Toon Hermans Theater te Sittard.
Toon Hermans programma met muziek en tekst voor Vrouwenbond Friesland
Opnames voor verschillende QwiekUp modules
Project ‘Geef een liedje cadeau’ in samenwerking met Parkstad Limburg Theaters
Project ‘Geef een liedje cadeau’ in samenwerking met Ronald McDonald Kindervallei

Bijzonder werk als Zorg-Zangeres

Sinds 2020 werk ik als Zorg-Zangeres in een zorginstelling in Zuid Limburg en ben ik als zangeres in dienst om met en/of voor mensen te zingen die bijvoorbeeld leiden aan een vorm van Dementie, Parkinson of Korsakov.

Ook hierbij is muziek een middel om in contact te komen met iemand en het gesprek aan te gaan. Tijdens mijn individuele zangsessies probeer ik mensen te laten ontspannen, te laten genieten van muziek en even niets te moeten.

Muziek is hierin niet een doel, maar een middel om in contact te komen met elkaar.