Een uitvaart is bijzonder...

Een uitvaart is bijzonder…
We moeten afscheid nemen van iemand die ons dierbaar is…

Zelf heb ik helaas ook al van mensen afscheid moeten nemen die ik liever nog heel lang bij me had gehad, maar we hebben ze een mooi en waardig afscheid kunnen geven dat ze verdienen.

Zingen tijdens een afscheid is zo bijzonder, het geeft troost aan mensen. Muziek gaat vaak samen met herinneringen, momenten die jullie samen hebben gedeeld…

Tijdens een uitvaart proberen we te denken aan die mooie herinneringen die er zijn en is muziek wat ons allemaal bij onze eigen gevoel brengt.

Samen zoeken we muziek uit die jullie troost biedt.

Hoe werkt het

Live muziek tijdens een afscheid biedt de mogelijkheid om de herinneringen aan een dierbare te eren en te vieren op een unieke en persoonlijke manier.

Het proces van het regelen van live muziek tijdens een uitvaart is vaak envoudiger dan men denkt. Hoewel het initieel kan lijken alsof het extra inspanning en tijd vergt, kan het juist een geruststellend gevoel geven om zorgvuldig na te denken over de muziekkeuzes. Dit proces kan helpen bij het verwerkingsproces en een gevoel van verbondenheid creëren tussen de betrokkenen.

Wanneer u besluit live muziek toe te willen voegen aan het afscheid, kunt u contact met mij opnemen. Vaak is bellen sneller dan mailen en dus aan te raden wanneer er een kort tijdsbestek is.

Bij een uitvaart is het ook mogelijk om te kiezen voor alleen live zang en dus te werken met vooraf ingespeelde banden. Natuurlijk gaat mijn voorkeur altijd uit naar live muzikanten, maar omdat dit een kort tijdsbestek betreft, is het soms gewoonweg niet haalbaar. Wanneer u kiest voor alleen live zang met vooraf ingespeelde banden is het repertoire beperkter en dus iets om rekening mee te houden. Wanneer u kiest voor live begeleiding op piano/gitaar zijn er meer mogelijkheden qua repertoire en maakt dit het geheel nog persoonlijker.

Het is raadzaam om zo snel als mogelijk contact op te nemen om de beschikbaarheid te controleren en mogelijkheden te bespreken. Samen kijken we naar repertoire, de gewenste sfeer en eventuele specifieke wensen om zo een passende en gedenkwaardige muzikale bijdrage te creëren voor het afscheid.