Landschapsbegraafplaats Ulestraten

Landschapsbegraafplaats Ulestraten is een voormalig agrarisch perceel dat opnieuw is ingericht als natuurcompensatiegebied. Een afwisselend cultuurlandschap is gevormd. Met behulp van begroeide grondwallen is een indeling ontstaan met verschillende landschapskamers: een bloemenweide, fruitboomgaard, kersentuin en beukenbos.

Nu we ons steeds bewuster worden van onze impact op dier, milieu en onze leefomgeving staan we ook vaker stil bij de impact van hoe wij afscheid nemen op ons klimaat. Daarom kiezen mensen steeds vaker voor deze vorm van begraven.

Islamitische begraafplaats
Een deel van de landschapsbegraafplaats is ingericht als islamitische begraafplaats. Dit is de eerste echte islamitische begraafplaats in Limburg.

Afscheid in de natuur

Hoe werkt begraven op Landschapsbegraafplaats Ulestraten?

Wij ondersteunen bij het verzorgen van een mooi afscheid op Landschapsbegraafplaats Ulestraten, de eerste en enige landschapsbegraafplaats van Zuid-Limburg. Door de indeling in verschillende landschapskamers komt de natuur hier in zijn mooiste vorm tot uiting.

Wij werken samen met de medewerkers van Landschapsbegraafplaats Ulestraten om ervoor te zorgen dat de uitvaart helemaal naar jullie wens is.

Op de Landschapsbegraafplaats kan een plek uitgekozen worden na overlijden, maar ook bij leven. Graven zijn eeuwigdurend, dat wil zeggen dat grafrechten nooit verlopen en er geen verlengings- of onderhoudskosten verschuldigd zijn. Vaak is dat voor nabestaanden een rustgevende gedachte.

Een graf wordt ingement op een kaart met raster waarna een grafnummer en coördinaten woren toegekend. Zo is het graf altijd terug te vinden en voorzien van een uniek identieficatienummer. Daarnaast is het op Landschapsbegraafplaats Ulestraten ook toegestaan om een platte basaltsteen voorzien van naam en data op het graf te laten plaatsen door de begraafplaatsbeheerder.

Om het landschappelijke karakter en de serene uitstraling te behouden, wordt de grafbedekking en onderhoud van het terrein volgens het beheerplan van de landschapsarchitect uitgevoerd.

begraven
Natuurbegraven

Afscheid op de Landschapsbegraafplaats

Op de Landschapsbegraafplaats zijn 2 buitenaula’s ingericht waar een afscheidsceremonie gehouden kan worden. Één aula, de kleinere, bevindt zich op het Islamitisch gedeelte in de Kersentuin. De grotere buitenaula bevindt zich temidden van de andere tuinkamers.

Uiteraard is ook een gezamenlijke gang naar het graf of een klein afscheid aan het graf zelf mogelijk.

De Landschapsbegraafplaats beschikt ook over een eigen parkeerterrein; deze is te bereiken via de ingangspoort op Langs de Gewannen 20, Ulestraten.

Tarieven Landschapsbegraafplaats Ulestraten

Een Landschapsgraf kan al bij leven aangekocht worden en er bestaat de mogelijkheid dit in 120 maandelijkse termijn te betalen (10 jaar). Wordt een graf bij overlijden gekocht dan kan betaald worden in 5 gelijke termijn verspreid over één jaar.

  • Landschapsgraf voor één persoon€4.500,-
  • Landschapsgraf voor twee personen€ 7.000,-
  • Landschapsgraf voor 3 personen€ 9.000,-
  • Begraafkosten€ 600,-
  • Grafsteen van basalt€ 750,-
  • Urngraf incl grafsteen en begraafkosten€1.500,-
uitvaartkosten

Aanvragen

Omdat Natuur- en Landschapsbegraven voor velen nog relatief nieuw en onbekend is begrijpen we als er wat meer informatie of toelichting gewenst is. Wij plannen dan ook graag en vrijblijvend een afspraak met je in! Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer 043-6090160 of per email via [email protected].

kosten begrafenis

Beelden zeggen vaak meer dan woorden