De Eygelshof

Eygelshof is een jong natuurgebied van voornamelijk bloemrijk grasland met bomen, grenzend aan bossen en met een weids uitzicht. Meertjes, bomen en wandelpaden geven een sfeervol, groen gezicht aan de vroegere Hermangroeve aan de rand van Eygelshoven. Midden in het prachtige Zuid-Limburg ligt natuurbegraafplaats Eygelshof, een eeuwigdurende rustplaats waar respect voor mens en natuur hand in hand gaan.

De oergedachte bij natuurbegraven is dat het lichaam wordt opgenomen in de natuur en dat die natuur voor de eeuwigheid het graf verzorgt. Het symboliseert dat de mens onderdeel is van de natuurlijke en eeuwigdurende kringloop van geboren worden, leven en sterven. Nu we ons steeds bewuster worden van onze impact op dier, milieu en onze leefomgeving staan we ook vaker stil bij de impact van hoe wij afscheid nemen op ons klimaat. Daarom kiezen mensen steeds vaker voor deze vorm van begraven.

Uitvaart op De Eygelshof

Hoe werkt begraven op Natuurbegraafplaats Eygelshof?

Wij ondersteunen bij het verzorgen van een mooi afscheid op Natuurbegraafplaats Eygelshof, de eerste en enige natuurbegraafplaats van Zuid-Limburg. Door de hoge ligging biedt dit nieuwe natuurgebied een prachtig uitzicht over het omliggende heuvellandschap.

Wij werken samen met de medewerkers van Natuurbegraafplaats Eygelshof om ervoor te zorgen dat de uitvaart helemaal naar jullie wens is. Dat begint meestal met het uitzoeken van een plek.

1. Het kiezen van een grafplek

Op elk gewenst moment kan op Eygelshof een grafplek uitgekozen worden. Direct na het overlijden van iemand, maar ook al eerder. Als de plek in overleg met de beheerder is bepaald, wordt deze in het terrein gemarkeerd en door middel van geografische coördinaten vastgelegd.

2. Het opstellen van een grafakte

In de grafakte wordt beschreven:

 • welke soort grafrecht er is verleend (een enkel-, dubbel- of urngraf);
 • wie de rechthebbende is op het grafrecht;
 • wie er als begunstigde gebruik van mag maken;
 • en welk bedrag moet worden betaald voor het verwerven van het grafrecht.

3. Voldoen van de leges

Na ondertekening van de grafakte zorgt de rechthebbende voor betaling van de leges, de grafrechten. Dit mag je in één keer voldoen of in termijnen. Zodra de leges zijn voldaan, is het grafrecht verleend.

4. Gebruik van het grafrecht

Als in de grafakte genoemde begunstigde overlijdt wordt in overleg het tijdstip van de begraving vastgesteld.

Na het overlijden nemen wij je bij de hand, laten mogelijkheden zien maar leggen ook uit wat er allemaal komt kijken bij het regelen van een uitvaart. Dat doen we aan de hand van een speciaal ‘natuurlijk’-uitvaartpakket.

Tarieven Natuurbegraafplaats Eygelshof

 • Enkel graf                  3.750
 • Dubbel graf               7.000
 • Urngraf                      2.000
 • Dubbel urnengraf     3.000
 • Kindergraf op aanvraag
 • Begraaftarief                 595
 • Begraaftarief urngraf   395
 • Weekendtoeslag begraaftarief 50%
 • Grafmerkering              150
 • Afscheidsruimte v.a.    250
 • Led tv op zuil                135
Natuurbegraven

Persoonlijke wensen

Ook in een uitvaartpakket is het mogelijk om jouw eigen persoonlijke wensen terug te laten komen. In het pakket zit een standaard groene uitvaartkist. Dat betekent dat je kunt kiezen uit één van de 3 modellen waarbij in de brochure opgemerkt staat “in pakket”.

Toch liever iets anders? Dat kan ‘natuurlijk’! Bij de overige modellen verderop in de staat een meerprijs vermeld. Dit zijn de extra kosten bovenop het uitvaartpakket voor dit specifiek model.

Bij een natuurbegrafenis houden we op zoveel mogelijk vlakken rekening met de  natuur en daarmee ook productieprocessen die ons milieu zo min mogelijk belasten. Het drukwerk in ons pakket is vervaardigd op een manier die ons milieu zo  weinig mogelijk schade toebrengt. Daarnaast kan een afbeelding gekozen worden uit onze uitgebreide beeldenbank.

Aanvragen

Zijn er na het lezen van de brochure nog vragen of is een persoonlijk informatiegesprek gewenst? Wij plannen graag vrijblijvend een afspraak met je in! Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer 043-6090160 of per email via [email protected].

Wist je dat er ook rondleidingen gegeven worden op Natuurbegraafplaats Eygelshof? Klik hier voor meer informatie.

kosten begrafenis

Beelden zeggen vaak meer dan woorden