Rouwverwerking

Iemand verliezen is moeilijk. Het kost tijd, heeft niet één oplossing die voor iedereen werkt en is voor iedereen weer anders. Verdriet is iets dat je op elk moment, onverwacht in meer of mindere mate ineens weer kan overvallen. Het heeft tijd nodig om een plek te krijgen in je leven, dat noemen we rouwverwerking.

Verschillende manieren van rouwverwerking

Rouwverwerking is er op verschillende manieren, je kunt er op verschillende manieren mee om gaan. Vaak hangt het ook af van wie je bent verloren. We gaan anders om met het verlies van een ouder, partner of kind.

Als uitvaartbedrijf zijn wij niet gespecialiseerd in het proces dat rouwverwerking heet. Wel willen we je graag wat handvaten meegeven. Omdat er heel veel manieren zijn om met rouw om te gaan en er dus ook heel veel verschillende keuzes zijn in rouwbegeleiding hebben wij hieronder een aantal instanties en praktijken vermeld die je misschien interessant vindt of waar je al eens ideeën bij op kunt doen. Wellicht kun je al eens aftasten of dit is wat je aanspreekt.

Huisarts en praktijkbegeleider

Het is altijd verstandig om even contact op te nemen met je huisarts. Bij veel huisartsenpraktijken is een praktijkbegeleider aangesloten waar je al eens een verkennend gesprek mee kunt aangaan en die je ook meer informatie kunnen geven over wat er binnen je ziektekostenverzekering wordt vergoed.

Voor hulp bij rouwverwerking kun je terecht bij onder andere de volgende organisaties.

[feedbackcompany_badge]

Rouwkompas

Praktijk voor Psychosociale Hulpverlening bij Verlies, Rouw en Levensvragen.

Het Rouwkompas – Ellen van Uden – leert u inzichten te krijgen in wat helpt en niet helpt. Meer weten kan u in verdriet helpen om uw eigen reacties en gevoelens beter te begrijpen en uzelf beter te handhaven tijdens moeilijke momenten. Ellen’s aanpak is afhankelijk van uw persoonlijke zorgvraag en afgestemd op wat u op dit moment nodig heeft.

“Ik geef graag aandacht aan uw verdriet. Wanneer verdriet er mag zijn en aandacht en erkenning krijgt, kan het draaglijker worden. Door met elkaar te werken aan verlies leert u uw nieuwe leven vanuit een veranderd oogpunt te bekijken en vindt u de kracht en het vertrouwen om de draad van het leven weer op te pakken. Hierbij staat de wisselwerking tussen gevoelens, gedrag en gedachten centraal en krijgt u inzicht in uzelf en uw veranderde situatie.”

06-13509607 / [email protected]https://rouwkompas.nl/

 

Praktijk Eva-Katrien

Praktijk Eva-Katrien werkt met kinderen, volwassenen en gezinnen.

Rouw is geen probleem dat aangepakt moet worden, maar een natuurlijke staat die volgt op de schok van het verlies van een dierbare.
Van daaruit kunnen we werken met wat er is, de emoties, mooi en lelijk en met de uitdagingen die er zijn.
Door naast jou of je kind te gaan staan en samen te beschouwen wat er is, mag er veel gebeuren.
Ik werk integratief, dat wil zeggen dat wij samen op zoek gaan naar dat wat het beste bij jou of bij je kind past. We geven op die manier de sessies en jouw proces samen vorm.

Oliemolenstraat 1, 6411GJ Heerlen / 06 48182607 / www.evakatrien.nl

 

Landelijk steunpunt Rouw

Barchman Wuytierslaan 89
3819 AB Amersfoort

Informatie-/advieslijn: (033) – 4616896
Telefonisch spreekuur: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 – 12.00 uur
[email protected]
www.landelijksteunpuntrouw.nl

Fonds Psychische Gezondheid

Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

Fonds Psychische Gezondheid heeft een brochure gemaakt over rouw. Hierin kun je meer informatie vinden over begeleiding bij rouwverwerking en over rouw bij kinderen of na zelfmoord. Je kunt de brochure gratis downloaden (in PDF).

 

MIND Korrelatie

De hulplijn van MIND Korrelatie is dagelijks bereikbaar voor vragen over rouw of rouwverwerking begeleiding. De psychologen en maatschappelijk werkers van MIND Korrelatie geven gratis advies en hulp aan iedereen. Dat kan anoniem, zowel telefonisch als via de mail of chat. MIND Korrelatie is bereikbaar op werkdagen van 9.00 -18.00 uur via telefoonnummer 0900 – 1450 (€ 0,15 p/m). Mailen en chatten kan ook via mindkorrelatie.nl

 

Stichting Achter de Regenboog

Deze stichting richt zich op begeleiding bij rouwverwerking van kinderen en jongeren.
www.achterderegenboog.nl

[feedbackcompany_badge]