Goed geregeld voor later

Je wilt iets regelen voor later. Kies je voor een uitvaartverzekering of ga je toch zelf sparen? Jouw persoonlijke wensen en situatie zijn leidend in de voor jou beste keuze.

Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van je eigen situatie en wensen om ervoor te zorgen dat jouw nabestaanden straks zich geen zorgen hoeven te maken over de kosten van de uitvaart. Heb je voldoende spaargeld, dan zou je de uitvaart al bij leven kunnen betalen. Wil je wel geld opzij zetten maar geen verzekering afsluiten dan kun je kiezen voor het UitvaartSpaarplan. Wil je direct zeker zijn dat als er iets gebeurt voldoende middelen zijn, dan kun je kiezen voor een uitvaartverzekering.

Hoe werkt het Uitvaartspaarplan?

Heel simpel! In tegenstelling tot deposito’s bij uitvaartverzekeringsmaatschappijen ben je bij ons geheel vrij in de hoogte van je inleg. Je hoeft dus niet direct al een groot bedrag in te leggen. Daarnaast bepaal jij helemaal zelf of, en hoeveel je bijspaart. Ieders financiële situatie is anders dus daar laten we jou ook helemaal vrij in. Ook dat is uniek aan het UitvaartSpaarplan!

Bij overlijden regelen de nabestaanden de uitvaart en wordt het spaartegoed ter hoogte van de uitvaartnota uitgekeerd aan Smeets uitvaartverzorging.

Belangrijkste voordelen van het UitvaartSpaarplan

  • Prima mogelijkheid om ook op latere leeftijd nog de financiering van de uitvaart te regelen.
  • De garantie dat het geld voor de uitvaart wordt gebruikt.
  • Geen minimumbedrag vereist voor storten. Bijstorten altijd mogelijk.
  • Geen bijkomende (administratie)kosten naast het gestorte bedrag.
  • Jaarlijkse rentevergoeding over het gespaarde kapitaal.
  • Interessante kortingen als de gehele uitvaart verzorgt wordt door Smeets Uitvaartverzorging.

Uitvaart bij leven betalen

Heb je geen uitvaartverzekering maar wil je de zekerheid dat er voldoende middelen beschikbaar zijn voor je uitvaart? Dan kun je je uitvaart al bij leven vooruitbetalen.

Ook hiervoor schrijf je je in bij het UitvaartSpaarplan. Doordat het Spaarplan wordt beheerd door een onafhankelijke stichting biedt dit jullie extra zekerheden. Op basis van de besproken uitvaartwensen en door Smeets uitvaartverzorging uitgebrachte offerte stort je de gehele som in één keer in het UitvaartSpaarplan.

Elk jaar krijg je een overzicht van het de totale som en kun je eventueel nog bijsparen, bijvoorbeeld bij stijgende tarieven door inflatie of door gewijzigde uitvaartwensen.

Uitvaartverzekering

Het afsluiten van een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat je direct gegarandeerd bent van het bedrag of pakket waar je voor hebt gekozen. Maandelijks betaal je een bedrag aan premie voor de looptijd waar je voor hebt gekozen. Hier is de premiesom ook op bepaald. Het afsluiten van een uitvaartverzekering kan voor jezelf maar ook je nabestaanden rust geven, maar het betekent ook dat ze gebonden zijn aan de voorwaarden van de verzekering. Het is dus van belang je goed te informeren naar welke verzekering bij jou past.

Belangrijk om te weten

Het allerbelangrijkste om te weten en waar vaak onduidelijkheid over is; waar je ook verzekerd bent, je bent vrij in je keuze door wie je de uitvaart wilt laten verzorgen. De verzekeraar is verplicht om het bedrag waarvoor je verzekerd bent uit te keren, ongeacht voor welke uitvaartondernemer je kiest. Verzekeraars als Monuta en Dela hebben ook een eigen uitvaartonderneming.  Ook als je bij één van deze bedrijven bent verzekerd ben je vrij om je eigen uitvaartverzorger te kiezen, en ben je zeker niet verplicht om de uitvaart door hen te laten verzorgen.

Een pakketverzekering

Heb je een zgn. pakketverzekering, een verzekering in de vorm van goederen en diensten, dan is het toch mogelijk om deze verzekering in kapitaal (dwz. geld) te laten uitkeren. Indien je kiest voor je eigen uitvaartbegeleider ‘waarschuwen’ verzekeraars met name bij pakketverzekeringen vaak dat de kosten dan hoger kunnen uitvallen, omdat je zgn. kortingen die zij je aanbieden zou mislopen. Het verschil in prijs wordt echter niet bepaald door de kortingen maar door de tarieven die gehanteerd worden.  Vaak liggen onze tarieven lager dan bij deze verzekeraars, je zult bij het inschakelen van Smeets uitvaartverzorging dus niet perse duurder uit zijn als je een pakketverzekering hebt.

Laat voor elke verzekering gerust door ons een vergelijkende offerte maken om het prijsverschil concreet in beeld te krijgen.

Onze verzekering

Zelf bieden wij geen eigen verzekering aan omdat hier in Nederland strikte eisen en voorwaarden aan worden gesteld, gelukkig ook maar. Wij hebben enkel een eigen UitvaartSpaarplan in beheer. Wil je je toch verzekeren dan bevelen wij, op basis van hun onafhankelijkheid, de uitvaartverzekering van Ardanta aan. In de regio Zuid-Limburg zijn wij ook geselecteerd als vaste samenwerkingspartner voor Ardanta.

Uitvaartwensen en uitvaartkosten

Uitvaartwensen zijn heel persoonlijk en kunnen veranderen gedurende de jaren. Dan is het fijn als je weet dat je financiën meebewegen. Om je uitvaartwensen volledig in kaart te brengen (wij stellen toch vragen waar je zelf waarschijnlijk niet aan denkt) raden wij het aan om een vrijblijvend wensengesprek aan te vragen. Op basis daarvan kunnen wij een op jouw wensen toegespitste kostenbegroting opstellen en desgewenst samen bekijken welke vorm van bekostiging voor jou het beste is.

Wil je zelf vrijblijvend al eens de uitvaartkosten berekenen? Dat kan hier!

Beelden zeggen soms meer dan woorden